miercuri, 9 martie 2011

Lucian Bute trece prin antrenamente spartane pentru meciul din 28 martie cu irlandezul Brian McGee

Campionul mondial la box Lucian Bute va lupta, pentru a doua oară în carieră, cu un „stângaci“. Din acest motiv, el va fi nevoit să schimbe strategia în meciul cu irlandezul Brian McGee, programat la 19 martie. Invidiat de mulţi pentru banii pe care îi câştigă în ring, Lucian Bute (27 de meciuri la profesionişti, 27 de victorii, 22 prin KO) face o pregătire spartană înaintea meciurilor sale.

Deţinătorul centurii IBF la categoria super-mijlocie se refugiază la Miami, unde stă în cantonament câte două luni. „De regulă, mă întorc la Montreal cu şase zile înaintea meciului. Acum voi reveni pe 12 martie (n.r. meciul cu irlandezul Brian McGee e programat pe 19 martie). În America am tot ce îmi trebuie pentru o pregătire specifică şi nu-mi tulbură nimeni liniştea", ne-a declarat Bute, care însă trebuie să schimbe strategia, viitorul său adversar fiind stângaci.


Puţină lume ştie însă că liniştea pe care o are Lucian în Florida ustură destul de mult la buzunar. El suportă toate cheltuielile de cazare, masă şi pregătire pentru tot stafful său, dar şi pentru partenerii de antrenament. Numai chiria la vila în care stă acum se ridică la 12.000 de dolari pe lună, acesta fiind şi unul dintre motivele pentru care intenţionează să-şi cumpere o casă la Miami.

„Dacă am două meciuri pe an, vin pentru patru luni, dacă am trei meciuri stau câte şase luni. Dau o grămadă de bani pe chirie şi de aceea mă gândesc să cumpăr o vilă cu trei dormitoare, un living, băi, piscină, ceva nici prea mic, nici prea mare, care ar fi şi o investiţie imobiliară", a mărturisit campionul român. Pentru ceea ce are în plan să cumpere, Bute ar trebui să scoată din buzunar cam 400.000 de dolari.

„Acum sunt preocupat cu meciul, dar mă voi ocupa de acest proiect din primăvară", a mai spus el. Pregătirea meciului cu McGee îl costă pe Lucian în jur de 80.000 de dolari, dar gălăţeanul nu se uită la bani când e vorba de asta. „E important orice amănunt, de la mâncare până la mănuşile cu care fac sparring", crede el. Tocmai de aceea, de două ori pe lună, boxerul primeşte vizita unui nutriţionist, care vine special din Canada, pentru a-i controla şi, după caz, modifica meniul.

Showtime îl vrea pentru Super Six

Deşi ultimele meciuri ale lui Bute au fost transmise de HBO, pugilistul român a semnat un contract cu postul concurent, Showtime, care se va ocupa de el la următoarele trei partide.

Teoretic, ca forţă, Showtime este sub HBO, dar ei au gânduri mari cu mine. Vor să boxez cu cei din Super Six (n.r. turneu în care se bat şase boxeri, consideraţi cei mai buni din lume). Întâi cu unul dintre semifinalişti, iar apoi chiar cu câştigătorul. Această partidă s-ar putea disputa în 2012 şi ar fi o încununare a carierei mele", a spus Bute. Lucian este campion mondial din noiembrie 2007, apărându-şi de atunci cu succes, de şase ori, centura IBF.

"Visul meu e să am un meci de unificare a centurilor, care să se dispute în România. Este posibil ca acesta să fie programat în primăvara lui 2012."

Lucian Bute

campion mondial la box

Şanse mici să se dea meciul la tv

Ca de obicei, românii au şanse mici să vadă la televizor meciul din 19 martie. Toate televiziunile din România ar vrea să transmită partida, însă când e vorba de bani niciuna nu e dispusă să dea 100.000 de dolari ca să primească drepturile TV.

Gălăţeanul face băi de gheaţă la Miami

Programul lui Bute e strict la Miami. De luni până vineri are două antrenamente pe zi, sâmbăta unul, iar duminica liber. Recuperarea sa prevede saună, bazin şi băi de gheaţă. Bute intră într-o minipiscină gonflabilă în care apa are mai puţin de zero grade şi stă câte cinci minute acolo. „În Canada era mai simplu. Mergeam la o saună în aer liber şi apoi mă rostogoleam prin zăpadă. Aici, însă, e cald mereu. Mai puţin de 20 de grade nu au fost niciodată", spune el râzând. sursa: adevarul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.



  ©Template by Dicas Blogger.