luni, 28 februarie 2011

Rugby de Banat: Timisoara îşi face stadion cu 300.000 de euro

Timisoara isi continua prezentarea planurilor pentru sezonul care urmeaza sa inceapa. Pe langa clasarea pe podium, daca se poate chiar pe primul loc, Timisoara vrea sa inceapa lucrul la un nou stadion. Investitia se ridica la 300.000 de euro, din bugetul de 1 milion de euro anuntat pentru 2011. Este vorba de o baza cu 3 terenuri de rugby, dar si terenuri de tenis, baschet si minifotbal, tribuna cu cateva mii de locuri, vestiare moderne si alte facilitati. Informatii si foto: Sportvest.info 
     
     O investitie de 300.000 de euro va face din stadionul Electromotor din cartierul Ronat una dintre cele mai cochete baze sportive din tara. Beneficiara modernizarii va fi echipa de rugbi RCM MVT Universitatea, club ce va primi in concesiune arena din partea Primariei. 
     
     Anul 2011 poate fi anul de referinta pentru rugbiul timisorean. RCM si-a anuntat pretentiile la titlul de campioana si se va putea mandri cu o moderna baza sportiva! 
     
     Din bugetul de aproximativ de 1 milion de euro al gruparii galben-albastre, 300.000 vor merge catre proiectul acestei constructii al carei termen de finalizare va fi sfarsitul acestui an. Lucrarile vor demara in zilele urmatoare, imediat ce vremea de afara o va permite. 
     
     Este vorba de o baza cu 3 terenuri de rugby, dar si terenuri de tenis, baschet si minifotbal, tribuna cu cateva mii de locuri, vestiare moderne si alte facilitati. 
     
     „Sa ne permita vremea si incepem lucrarea in Ronat. Probabil in toamna va fi gata intreaga baza sportiva ce va costa aproximativ 300.000 de euro. O baza cocheta cu teren de rugbi si 2 de antrenament, tribuna, vestiare moderne si alte facilitati. Va fi o baza la nivelul celor din esalonul doi francez. Lucrarile nu vor afecta meciurile noastre“, spune Dan Dinu, principalul finantator al RCM-ului. 
     
     Stadionul va fi botezat Gheorghe Rascanu 
     
     La receptia lucrarii, oficialii clubului vor sa schimbe numele arenei din Electromotor in Gheorghe Rascanu, dupa fostul mare rugbist din era de aur a Universitatii Timisoara. 
     
     Singurul minus din acest proiect il constituie lipsa unei instalatii de nocturna mai ales ca din 2012 Federatia Romana de Rugbi le va impune echipelor din prima liga sa aiba o astfel de instalatie. „Daca ne vor impune sa avem instalatie de nocturna atunci ne vom face ulterior si nocturna“, a precizat secretarul galben-albastrilor, Danut Borzas. 
     
     In acest moment singura arena de rugbi din tara cu nocturna este Arcul de Triumf, stadion pe care isi desfasoara meciurile echipa nationala a Romaniei.
http://www.rugby.ro/articol/foto:-timisoara-isi-face-stadion-cu-300000-de-euro-15456/

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.



  ©Template by Dicas Blogger.