luni, 17 octombrie 2011

Echipa feminină de spadă e din nou campioană mondială

România e campioană mondială la spadă. Ana Maria Brînză, Simona Alexandru, Loredana Iordăchioiu şi Anca Măroiu şi-au păstrat titlul mondial cucerit anul trecut.

După o confruntare la limită cu reprezentantele Chinei, cele patru spadasine antrenate de Dan Podeanu au reuşit să cucerească cea de-a doua medalie consecutivă de aur în proba pe echipe, impunîndu-se după tuşa de aur a Simonei Alexandru, cu 27-26.


Primele patru reprize nu au fost cele mai bune pentru cele patru românce. Chinezoaicele s-au desprins la 11-8, însă Simona Alexandru ne-a adus din nou în avantaj, 12-11. Au urmat asalturile Simonei Alexandru şi a Anei Brînză care au mărit diferenţa la trei puncte, 20-17. Chiar dacă a intrat pe planşă accidentată, Ana Brînză, medaliată cu bronz şi în proba de individual, nu i-a lăsat nici o şansă lui Anqi Xu. http://www.gsp.ro/sporturi/altele/echipa-feminina-de-spada-e-din-nou-campioana-mondiala-271771.html

Loredana Iordăchioiu a menţiut avantajul României, reuşind să o stopeze pe Yujie Sun. Ultima care a intrat pe planşă a fost Simona Alexandru. Românca a avut un debut mai ezitant, iar Na Li, campioana mondială la individual, a profitat de şansele oferite şi a egalat, 26-26. A urmat minutul de prelungire în care Simona a fost perfectă şi a făcut tuşa de aur, cea care a adus şi victoria.

Medalia de aur cucerită de echipa feminină de spadă reprezintă primul succes major obţinut de sportivii români în acest an, într-o probă olimpică.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.



  ©Template by Dicas Blogger.