vineri, 24 iulie 2009

Doua opere inedite ale lui Mozart au fost descoperite in Austria

Fundatia internationala Mozarteum din Salzburg a anuntat ca a descoperit doua piese compuse de Wolfgang Amadeus Mozart, complet necunoscute pana in prezent, anunta AFP.

"Serviciul de cercetare al Fundatiei internationale Mozarteum din Salzbourg a identificat doua compozitii compuse de Wolfgang Amadeus Mozart, in perioada tineretii sale", a indicat Fundatia, intr-un comnunicat de presa.

Cele doua piese pentru pian vor fi prezentate presei in data de 2 august. Ele vor fi interpretate de Florian Birsak chiar la pianul care i-a apartinut lui Mozart, in fosta resedinta familiala a compozitorului.

Cele doua piese nu sunt singurele lucrari inedite ale marelui compozitor descoperite in ultimii ani.

In septembrie 2008, o biblioteca din Nantes, in vestul Frantei, a dezvaluit o compozitie inedita a lui Mozart, aflata in arhivele sale de peste un secol. Ea a fost autentificata de Fundatia Mozarteum.

In 2006, cand s-au implinit 250 de ani de la nasterea compozitorului, o alta piesa pentru pian, foarte probabil scrisa de Mozart, a fost descoperita la Salzburg.

Wolfgang Amadeus Mozart, nascut la Salzburg in 1756, a inceput sa compuna la varsta de 5 ani, pentru a compune, pana la moartea sa, in 1791, concerte, simfonii si opere care au ramas faimoase in istoria universala a muzicii. sursa: hotnews.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.



  ©Template by Dicas Blogger.