joi, 11 octombrie 2012

UEFA și fantoma rasismului

Fantoma rasismului bântuie fotbalul românesc precum pe daci coșmarurile cu legiunile romane. 

Corect politică până la Dumnezeu (în care nu crede), UEFA ar fi găsit rasism acolo unde chiar n-a fost: la Steaua – Copenhaga. Forul lui Platini ar fi trimis, sub acoperire, un ofițer antidiscriminare, iar acesta, cercetând atent împrejurimile Arenei Naționale (pentru că înăuntru nu se mai poate intra cu nimic, nici măcar cu brelocul de la chei), ar fi zărit ciori și coji de banane. Ba mai mult și infinit mai grav, steaguri tricolore. 

Chestia asta cu rasismul va fi zgândărită până când, într-adevăr, va fi rasism. 

P.S. Expresie folosită în scrisoarea trimisă de Platini lui Sandu (referitor la Steaua – Rapid): ”Roma communities”. Care Roma, bă, mișele? Nu e vorba de Cetatea Eternă, of course, ci de minoritatea țigănească din România. Semn că, virgulă, conspirația e foarte întinsă. Denumirea de Roma seamănă cumplit de bine cu cea dată internațional țării noastre, Romania. 

P.S. 2. UEFA a ajuns să se ocupe mai mult de rasism, integrare, respect, diversitate și multiculturalism decât de fotbal. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.



  ©Template by Dicas Blogger.