joi, 3 mai 2012

M.S.: videoclipul piesei 'Praf' disponibil online


Mai jos, un articol despre trupa M.S. preluat de pe Lupta NS și scris de EK88 în anul 2008, înainte de lansarea celui de-al treilea album, A' venit baietii!!!, care a fost lansat în data de 3 noiembrie 2010.

Rock romanesc nationalist. Voltaj

Voltaj a fost o mare formatie romaneasca care a activat in anii 80 si la inceputul anilor 90,  a avut multe dificultati datorita regimului comunist, si a avut parte de multe schimbari de efectiv.
Piesa "Erou" o puteti gasi pe primul si din pacate ultimul album Voltaj, pe nume "Pericol de moarte", aparut in 1996, cu multe piese foarte bune lasate afara, dar cu destule piese excelente. Pentru mai multe detalii despre miscarea rock romaneasca sub regimul comunist, va invit sa vizitati pagina www.msmetal.net a formatiei M.S. (adevarata mostenitoare a fostului Voltaj) intemeiata de fostul baterist si lider Voltaj , Doru Istudor, cel care a compus atat piesa "Erou" cat si piesele "Cenusa si diamant" si "30 de arginti", care impreuna formeaza o trilogie.
Primele doua piese le gasesti pe albumul "Pericol de Moarte" in timp ce "30 de arginti" o gasiti ca bonus-track pe al doilea album M.S., "A breath of fresh air", de asemenea mai multe piese Voltaj sau Harap Alb (de asemenea o formatie importanta a anilor 80 la care a activat Doru Istudor) sub o forma actualizata gasesti pe primul album M.S., "Rugina nu moare".
Cat despre actuala formatie Voltaj, nu prea are nici o legatura cu ce a insemnat candva numele "Voltaj" si nu merita mentionata in discutie. (de E.K.88 / Lupta NS)

Text piesa ”Praf” de pe al treilea album M.S.:

PRAF!
Vointe de fier, curaj de otel
Si brate tari catre cer
Ei, Crucile vii, ei Garda de Foc
Credinta si tragic tel!
Solemn juramant, Icoanei aduc
Arhanghelul Mihail
Urgii va sa vie, tradari sa infrunte
Caci sufletu-i neclintit!

Zeci, sute si mii de tineri copii
Cu chipuri de heruvim
Bat pas apasat
In ritm hotarat
Sa naruie vechiul Mit
Navalnic avant, porunca a vremii
Al sangelui nou si sfant
Altar sa inalte, si muntii sa sfarme
Cu pumnii lor de granit!

Ref: In praf! Praf!

Eroic destin, nectar si pelin
Fii mandrule Capitan!
Ai verdele gandul, ai verdele straiul
Onoarea fii si stindard
Cu fruntea spre soare
Din Dunare-n mare
Din muntii vechi in campii!
Dulce razbunare
Eterna chemare
Alint si pedeapsa, fii!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.



  ©Template by Dicas Blogger.