marți, 28 septembrie 2010

Filme: Wall Street: Money Never Sleeps (2010)

Wall Street: Money Never Sleeps (Wall Street: Banii sunt făcuţi să circule) este o drama regizata de Oliver Stone, continuare a filmului din 1987, Wall Street, regizat de acelasi Stone. Michael Douglas reia rolul lui Gordon Gekko. Alti actori: Shia LaBeouf, Josh Brolin, Carey Mulligan si Frank Langella in roluri secundare.

Plasata in New York, actiunea are loc 23 de ani mai tarziu iar subiectul graviteaza in jurul crizei financiare din anul 2008. Gordon Gekko este eliberat din inchisoare, acesta fiind personajul care i-a adus singurul Oscar pentru interpretare lui Michael Douglas, în anul 1988. Stone iese la rampă cu o peliculă despre climatul economic în care trăim, încercând să ofere explicaţii pentru situaţia grea în care mulţi dintre oameni se află în aceste vremuri. Răspunsul este unul simplu, dar perfect adevarat: LĂCOMIA!

După opt ani în închisoare, Gordon Gekko (Michael Douglas), omul care ne spunea că lăcomia este bună, stârneşte agitaţie pe Wall Street cu noua sa carte. Fostul bancher trage un avertisment asupra climatului economic american, spunându-le tuturor celor ce îşi doresc să îl asculte un fapt pe care îl ştim cu toţii astăzi: viaţa bună pe credit va lăsa sistemul bancar fără sânge, aducând în faliment, rând pe rând, marii jucători ai pieţei financiare. Tânărul broker Jakob Moore (Shia LaBeouf), unul dintre cei mai vânaţi oameni de pe Wall Street, este logodit cu fiica lui Gekko, Winnie (Carey Mulligan), care a rupt legăturile cu tatăl după moartea fratelui ei. Moore se apropie de Gordon, însă fără ştirea iubitei sale, încercând să obţină o împăcare între cei doi. Influenţa experimentatului afacerist îl transformă pe Jakob într-o unealtă a lui Gekko, decis să îşi creeze un imperiu financiar cu banii pe care acum îi deţine fiica sa. Mai multe o sa vedeti in film, daca doriti sa il vedeti. Este disponibil pe torrente aici, subtitrarea in romana nu am gasit-o, inca, postata pe internet.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.



  ©Template by Dicas Blogger.